Teoria in practica

4.1 TEORIA ÎN PRACTICĂ

 

4.2 Nutritie din sol îngreunată

 

4.3 Administrarea microelementelor din sol prin rădăcini este îngreunată de mai mulți factori și deseori scade eficacitatea asimilării îngrășămintelor minerale aplicate.

 

Solul este un organism viu care primește și oferă substanțe nutritive culturilor agricole. Acesta este extrem de vulnerabil la o serie de factori biologici, abiologici și climatici. Agricultura intensivă îl folosește ca un substrat pentru transformarea anumitor substanțe minerale în produse.

 

Primul grafic arată că elementele se atrage, se respinge sau se ajută reciproc în asimilarea lor de către plante.

 

Graficul de mai jos ilustrează imposibilitatea ca toate substanțele nutritive să fie asimilate în mod egal la diferitele tipuri de sol.

 

Fertilizarea foliară este o parte foarte eficientă din procesul de nutriție

 

Rolul INGRASAMANT este de a spori asimilarea îngrășămintelor deja aplicate în sol.   

 

Prin compoziția sa echilibrată, INGRASAMANT îmbunătățește nutriția culturilor atât în condiții normale, cât și în condiții de stres.

 

INGRASAMANT activează pompa de administrarea culturilor.

 

INGRASAMANT tamponează soluția de lucru

 

Îngrășămintele INGRASAMANT nu conțin săruri fiziologic acide ale microelementelor și au proprietatea de a tampona soluțiile de lucru, adică să neutralizeze рН-ul apei.    

 

Acidul lactic eliberat după administrarea microelementelor intră în metabolism și nu modifică aciditatea sucului celular. Astfel plantele sunt protejate împotrivă manei chiar și în cazul pulverizărilor cu un volum redus.

 

4.4 Interconectare a elementelor nutritive din sol (sinergism și antagonism)

·              

4.5 Influența acidității solului (pH-ului) asupra asimilării microelementelor